Margaretha Turnor (1613-1700) was kasteelvrouw van Kasteel Amerongen. Ze was getrouwd met Godard Adriaan van Reede, diplomaat. In Kasteel Amerongen staat de oude reissecretaire van Godard Adriaan, zijn 17e eeuwse laptop. In de reissecretaire zijn bijna 500 brieven gevonden die zijn vrouw hem geschreven heeft. Als Godard Adriaan van huis was schreef Margaretha hem twee keer per week

Haar brieven laten je de zeventiende eeuw beleven. Van bedroevende verhalen over de oorlog tot leuke akkefietjes met vrienden tot alledaagse zaken, Margaretha schrijft over alles. Op deze blog laten we haar eigen woorden in het zeventiende-eeuwse Nederlands stralen. Precies 350 jaar nadat Margaretha een brief schreef zal deze te zien zijn op onze blog. Zo lees je “live” mee met Margaretha’s leven.

Godard Adriaan heeft Margaretha ook terug geschreven. In haar brieven refereert ze aan de brieven die ze ontvangen heeft, ze reageert en vraagt om zijn advies. Alleen heeft Margaretha zijn brieven niet bewaard.

Dit is een project van Kasteel Amerongen, uitgevoerd door Merle Lammers, Max Trommelen, Floortje Tuinstra, Kathleen Verdult en Annemiek Barnouw.